Pradžia Lietuvos
Agrarinių ir miškų
Mokslų centras
En

Dr. Jonas Viškelis

ORCiD iD: 0000-0002-1074-8384
Tel. +370 37 555 439
El. paštas jonas.viskelis@lammc.lt 
Kauno g. 30, Babtai, 54333 Kauno r.

Išsilavinimas

2014–2018 m. žemės ūkio srities, agronomijos mokslų krypties doktorantūros studijos, Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras, Sodininkystės ir daržininkystės institutas. 

2009–2011 m.  informatikos inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis, Kauno technologijos universitetas, Informatikos fakultetas.

2005–2009 m. informatikos bakalauro kvalifikacinis laipsnis, Kauno technologijos universitetas, Informatikos fakultetas.

Mokslo laipsniai ir vardai

2018 m. Žemės ūkio mokslų srities agronomijos krypties daktaro laipsnis, disertacija „Technologinių ir biologinių priemonių intensyviuose soduose įtaka vaisių kokybei“.

Mokslinių tyrimų kryptys

  • Bioaktyvieji junginiai augalinėse žaliavose
  • Artimųjų infraraudonųjų spindulių ir matomos šviesos spektroskopija augalinių žaliavų kokybės nustatyme
  • Augalinių žaliavų perdirbimas ir laikymas

Pareigos

Nuo 2022 m. spalio LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės instituto Biochemijos ir technologijos laboratorijos vedėjas.

Nuo 2021 m. LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės instituto vyriausiasis mokslo darbuotojas.

Dalyvavimas mokslo programose bei projektuose

  • 2017–2020 m. LMT mokslininkų grupių projektas „Obelų vaisių kokybės potencialo didinimas, taikant inovatyvias sodininkystės technologijas“, vykdytojas.
  • 2017–2018 m. Žemės ūkio, maisto ūkio ir žuvininkystės 2015–2020 metų mokslinių tyrimų ir taikomosios veiklos projekto vykdymo sutartis, ŽŪM-NMA, vykdytojas.
  • 2015–2018 m. LMT mokslininkų grupių projektas „Likopeno ekstrakcija superkriziniais skysčiais ir ekstraktų panaudojimas inovatyvių produktų kūrimui“, vykdytojas.
  • 2013–2015 m. „Vaisių ir daržovių perdirbimo MTEP infrastruktūros plėtra bei įvairių džiovinimo būdų įvertinimas ir optimizavimas specifinės tekstūros ir išskirtinės kokybės produktų kūrimo (Džiovinimas)“, vykdytojas.
  • 2012–2015 m. LMT projektas, nacionalinės mokslo programos „Sveikas ir saugus maistas“ projektas „Inovatyvios technologijos aviečių ir braškių uogų mikrobiologinei saugai ir kokybei“, vykdytojas.
  • 2011–2014 m. LMT projektas, nacionalinės mokslo programos „Sveikas ir saugus maistas“ projektas „Auginimo ir laikymo būdų bei technologijų įtaka sodininkystės ir daržininkystės produktų kokybei“, vykdytojas.
  • 2011–2012 m. ŽŪM projektas „Beržų sulos biocheminis įvertinimas, laikymo parametrų modeliavimas bei optimizavimas ir naujų produktų prototipų kūrimas“, vykdytojas.
  • 2010–2012 m. EUREKA E!5363 BaltVegStor projektas „Baltijos regione auginamų daržovių laikymo kontroliuojamoje atmosferoje parametrų optimizavimas ir naujų technologinių elementų kūrimas“, vykdytojas.
  • 2010–2011 m. INTERREG projektas „BaltFood – Baltijos jūros regiono Maisto produktų klasteris: Konkurencingumas ir inovacijos“, vykdytojas.
  • 2008 m. Valstybinio mokslo ir studijų fondo projektas „Vaisių ir uogų sušaldymo proceso optimizavimas“, vykdytojas.
  • 2007 m. Valstybinio mokslo ir studijų fondo projektas „Vaisių ir uogų kokybės parametrų modeliavimas Lietuvos agroklimatinėmis sąlygomis siekiant išsaugoti ir praturtinti jų vertingąsias maistines savybes“, vykdytojas.

MOKSLINĖS PUBLIKACIJOS (spausti aktyvią nuorodą čia)

En