Pradžia Lietuvos
Agrarinių ir miškų
Mokslų centras
En

Dr. Paulina Martusevičė

ORCiD iD: 0000-0001-8975-501X
Tel. +370 643 18 479
El. paštas paulina.martusevice@lammc.lt
Kauno g. 30, Babtai, 54333 Kauno r.

Išsilavinimas           

2018–2022 m. doktorantūros studijos, Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras, Sodininkystės ir daržininkystės institutas.

2016–2018 m. maisto technologijų magistro laipsnis, Kauno technologijos universitetas, Cheminės technologijos fakultetas.

2012–2016 m. maisto mokslo ir technologijų bakalauro laipsnis, Kauno technologijos universitetas, Cheminės technologijos fakultetas.

Mokslinių tyrimų kryptys

  • Augalinių žaliavų fermentinė hidrolizė ir fermentacija
  • Augalinių žaliavų perdirbimo technologijų vystymas ir pritaikymas
  • Biologiškai aktyvių junginių tyrimai
  • Funkcionalių maitinimo produktų kūrimas
  • Proteolizė ir virškinamumas in vitro

Pareigos

Nuo 2023 m. vyresnioji mokslo darbuotoja Biochemijos ir technologijos laboratorijoje, Sodininkystės ir daržininkystės institute, LAMMC.

Dalyvavimas mokslo programose bei projektuose

  • 2020 m. ūkio subjektų užsakytų darbų vykdymas „Aromatinių ir vaistinių augalų ekstraktų protoipų kūrimas“ Sutartis su UAB „AGROCO Trade“ 2020.04.15 Nr. 20200415.
  • 2020 m. ūkio subjektų užsakytų darbų vykdymas „Liofilizuotų aktinidijų vaisių prototipo bandomosios partijos gamyba (8 MTEP etapas). Sutartis su UAB „RŪTA“, 2020.05.05 Nr. 20200505“.
  • 2020 m. priemonės Nr. 2.2-MITA-K-702-08-0004 „MTEP rezultatų komercinimo ir tarptautiškumo skatinimas“ projektas „Funkcionaliųjų gėrimų kūrimas augalines žaliavas fermentuojant Medusomyces gisevii simbiotine kultūra”, vykdytoja.
  • 2019–2020 m. dalyvavimas „Women Go Tech“ programoje.
  • 2018–2019 m. priemonės Nr. 01.2.1-MITA-T-852 projektas „Fermentuotas augalinės kilmės gėrimas“, vykdytoja.
  • 2019–2020 m. priemonės Nr. 01.2.1-MITA-T-852 „Inostartas“ projektas „Fermentuotas probiotinis vaisvandenis“, vykdytoja.
  • 2019–2020 m. „EIT Food Ris Consumer Engagement Labs“, vykdytoja.
  • 2019–2020 m. SB FOODINNO projekto dalyviai, Universiy College Absalon, Danija.

MOKSLINĖS PUBLIKACIJOS (spausti aktyvią nuorodą čia)

En