ORCiD iD: 0000-0001-8975-501X
Tel. +370 643 18 479
El. paštas paulina.martusevice@lammc.lt
Kauno g. 30, Babtai, 54333 Kauno r.
Išsilavinimas
2018–2022 m. doktorantūros studijos, Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras, Sodininkystės ir daržininkystės institutas.
2016–2018 m. maisto technologijų magistro laipsnis, Kauno technologijos universitetas, Cheminės technologijos fakultetas.
2012–2016 m. maisto mokslo ir technologijų bakalauro laipsnis, Kauno technologijos universitetas, Cheminės technologijos fakultetas.
Mokslinių tyrimų kryptys
- Augalinių žaliavų fermentinė hidrolizė ir fermentacija
- Augalinių žaliavų perdirbimo technologijų vystymas ir pritaikymas
- Biologiškai aktyvių junginių tyrimai
- Funkcionalių maitinimo produktų kūrimas
- Proteolizė ir virškinamumas in vitro
Profesinė patirtis
2018–2020 m. Gamybos vadovė, UAB „Innofoods“, Kaunas.
2019–2020 m. Gamybos vystymo konsultantė, UAB „Funkciniai Gėrimai“, Vilnius.
Kvalifikacijos tobulinimas
- 2018 m. mokslinė stažuotė Mančesterio Universiteto, Biotechnologijų Institute, Mančesteris, UK.
- 2016 m. profesinė stažuotė „Enjoyer“ įmonėje, gamybos vadovės praktika, Los Andželas, JAV.
- 2015 m. spalio 10 d. praktiniai mokymai „Biskvitiniai mišiniai ir standikliai“ bei teorinės žinios margarino gamyboje, Kauno technologijos universitetas, Kaunas.
Dalyvavimas mokslo programose bei projektuose
- 2020 m. ūkio subjektų užsakytų darbų vykdymas „Aromatinių ir vaistinių augalų ekstraktų protoipų kūrimas“ Sutartis su UAB „AGROCO Trade“ 2020.04.15 Nr. 20200415.
- 2020 m. ūkio subjektų užsakytų darbų vykdymas „Liofilizuotų aktinidijų vaisių prototipo bandomosios partijos gamyba (8 MTEP etapas). Sutartis su UAB „RŪTA“, 2020.05.05 Nr. 20200505“.
- 2020 m. priemonės Nr. 2.2-MITA-K-702-08-0004 „MTEP rezultatų komercinimo ir tarptautiškumo skatinimas“ projektas „Funkcionaliųjų gėrimų kūrimas augalines žaliavas fermentuojant Medusomyces gisevii simbiotine kultūra”, vykdytoja.
- 2019–2020 m. dalyvavimas „Women Go Tech“ programoje.
- 2018–2019 m. priemonės Nr. 01.2.1-MITA-T-852 projektas „Fermentuotas augalinės kilmės gėrimas“, vykdytoja.
- 2019–2020 m. priemonės Nr. 01.2.1-MITA-T-852 „Inostartas“ projektas „Fermentuotas probiotinis vaisvandenis“, vykdytoja.
- 2019–2020 m. „EIT Food Ris Consumer Engagement Labs“, vykdytoja.
- 2019–2020 m. SB FOODINNO projekto dalyviai, Universiy College Absalon, Danija.
PAGRINDINIAI MOKSLO DARBAI
Straipsniai leidiniuose, referuojamuose ir turinčiuose citavimo indeksą duomenų bazėje „Clarivate Analytics Web of Science“
- Puzeryte V., Martusevice P., Sousa S., Balciunaitiene A., Viskelis J., Gomes A. M., Viskelis P., Cesoniene L., Urbonaviciene D. 2023. Optimization of enzyme-assisted extraction of bioactive compounds from sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) leaves: Evaluation of mixed-culture fermentation. Microorganisms, 11 (9): 2180. IF – 4,5
- Streimikyte P., Viskelis P., Viskelis J. 2022. Enzymes-assisted extraction of plants for sustainable and functional applications. International Journal of Molecular Sciences, 23 (4): 2359. IF – 5,6
- Streimikyte P., Kailiuviene J., Mazoniene E., Puzeryte V., Urbonaviciene D., Balciunaitiene A., Liapman T. D., Laureckas Z., Viskelis P., Viskelis J. 2022. The biochemical alteration of enzymatically hydrolysed and spontaneously fermented oat flour and its impact on pathogenic bacteria. Foods, 11 (14): 2055. IF – 5,2
- Balciunaitiene A., Puzeryte V., Radenkovs V., Krasnova I., Memvanga P. B., Viskelis P., Streimikyte P., Viskelis J. 2022. Sustainable–green synthesis of silver nanoparticles using aqueous Hyssopus officinalisand Calendula officinalis extracts and their antioxidant and antibacterial activities. Molecules, 27 (22): 7700. IF – 4,6
- Balčiūnaitienė A., Štreimikytė P., Puzerytė V., Viškelis J., Štreimikytė-Mockeliūnė Ž., Maželienė Ž., Sakalauskienė V., Viškelis P. 2022. Antimicrobial activities against opportunistic pathogenic bacteria using green synthesized silver nanoparticles in plant and lichen enzyme-assisted extracts. Plants, 11 (14): 1833. IF – 4,5
- Česonienė L., Štreimikytė P., Liaudanskas M., Žvikas V., Viškelis P., Viškelis J., Daubaras R. 2022. Berries and leaves of Actinidia kolomikta (Rupr. & Maxim.) Maxim.: A source of phenolic compounds. Plants, 11 (2): 147. IF – 4,5
- Puzerytė V., Viškelis P., Balčiūnaitienė A., Štreimikytė P., Viškelis J., Urbonavičienė D. 2022. Aralia cordata Thunb. as a source of bioactive compounds: phytochemical composition and antioxidant activity. Plants, 11 (13): 1704. IF – 4,5
- Streimikyte P., Balciunaitiene A., Liapman T. D., Streimikyte-Mockeliune Z., Puzeryte V., Borkertas S., Viskelis P., Viskelis J. 2022. Enzymatically hydrolysed common buckwheat (Fagopyrum esculentum M.) as a fermentable source of oligosaccharides and sugars. Applied Sciences, 12 (16): 8210. IF – 2,7
- Štreimikytė P., Urbonavičienė D., Balčiūnaitienė A., Viškelis P., Viškelis J. 2021. Optimization of the multienzyme-assisted extraction procedure of bioactive compounds extracts from common buckwheat (Fagopyrum esculentum M.) and evaluation of obtained extracts. Plants, 10 (12): 2567. IF – 4,658
- Balciunaitiene A., Viskelis P., Viskelis J., Streimikyte P., Liaudanskas M., Bartkiene E., Zavistanaviciute P., Zokaityte E., Starkute V., Ruzauskas M., Lele V. 2021. Green synthesis of silver nanoparticles using extract of Artemisia absinthium, Humulus lupulus L. and Thymus vulgaris L., physico-chemical characterization, antimicrobial and antioxidant activity. Processes, 9 (8): 1304. IF – 3,352
- Streimikyte P., Kersiene M., Eisinaite V., Jasutiene I., Leskauskaite V., Damulevičienė G., Knašienė J., Leskauskaitė D. 2020. Formulating protein-based beverages for dysphagia diets for elderly. Journal of the Science of Food and Agriculture, 100: 3895–3901. IF – 3,638