ORCiD iD: 0000-0001-8975-501X
Tel. +370 643 18 479
El. paštas paulina.streimikyte@lammc.lt
Kauno g. 30, Babtai, 54333 Kauno r.
Išsilavinimas
2018–2022 m. doktorantūros studijos, Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Sodininkystės ir daržininkystės institutas.
2016–2018 m. maisto technologijų magistro laipsnis, Kauno technologijos universiteto Cheminės technologijos fakultetas.
2012–2016 m. maisto mokslo ir technologijų bakalauro laipsnis, Kauno technologijos universiteto Cheminės technologijos fakultetas.
Mokslo laipsnis
2022 m. Žemės ūkio mokslų srities agronomijos mokslo krypties daktaro laipsnis, disertacija „Grikių ir avižų grūdų fermentinė ekstrakcija produktų kūrimui ir funkcionalumui“
Mokslinių tyrimų kryptys
- Augalinių žaliavų fermentinė hidrolizė ir fermentacija
- Augalinių žaliavų perdirbimo technologijų vystymas ir pritaikymas
- Biologiškai aktyvių junginių tyrimai
- Funkcionalių maitinimo produktų kūrimas
- Proteolizė ir virškinamumas in vitro
Pareigos
Nuo 2023 m. LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės instituto Biochemijos ir technologijos laboratorijos vyresnioji mokslo darbuotoja.
Dalyvavimas mokslo programose bei projektuose
- 2020 m. ūkio subjektų užsakytų darbų vykdymas „Aromatinių ir vaistinių augalų ekstraktų protoipų kūrimas“ Sutartis su UAB „AGROCO Trade“ 2020.04.15 Nr. 20200415.
- 2020 m. ūkio subjektų užsakytų darbų vykdymas „Liofilizuotų aktinidijų vaisių prototipo bandomosios partijos gamyba (8 MTEP etapas). Sutartis su UAB „RŪTA“, 2020.05.05 Nr. 20200505“.
- 2020 m. priemonės Nr. 2.2-MITA-K-702-08-0004 „MTEP rezultatų komercinimo ir tarptautiškumo skatinimas“ projektas „Funkcionaliųjų gėrimų kūrimas augalines žaliavas fermentuojant Medusomyces gisevii simbiotine kultūra”, vykdytoja.
- 2019–2020 m. dalyvavimas „Women Go Tech“ programoje.
- 2018–2019 m. priemonės Nr. 01.2.1-MITA-T-852 projektas „Fermentuotas augalinės kilmės gėrimas“, vykdytoja.
- 2019–2020 m. priemonės Nr. 01.2.1-MITA-T-852 „Inostartas“ projektas „Fermentuotas probiotinis vaisvandenis“, vykdytoja.
- 2019–2020 m. „EIT Food Ris Consumer Engagement Labs“, vykdytoja.
- 2019–2020 m. SB FOODINNO projekto dalyviai, Universiy College Absalon, Danija.
MOKSLINĖS PUBLIKACIJOS (spausti aktyvią nuorodą čia)