Spalio 10 d. Nacionalinis maisto ūkio klasteris (NaMŪK) kartu su Lietuvos biotechnologų asociacija organizavo renginį „Bioekonomika ir maisto pramonės ateitis. Kaip mes įveiksime iššūkius?“ Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre parodos „Rinkis prekę lietuvišką 2020“ metu. Jame buvo pristatytos aktualios temos apie bioekonomiką ir maisto pramonės ateitį, maisto sistemos misiją, mokslo ir verslo bendradarbiavimo galimybes klasteriuose. Programa
Atidarydamas renginį NaMŪK direktorius dr. Česlovas Bobinas pasidžiaugė klasterio plėtra bei tarptautiniu pripažinimu, išaugusiu mokslo ir verslo bendradarbiavimu. Lietuvos biotechnologų asociacijos viceprezidentė dr. Inga Matijošytė pristatė biotechnologijos ir maisto pramonės ateities viziją. Eglė Minevičienė, Gyvensenos medicinos asociacijos vadovė, pasidalino įžvalgomis apie maisto sistemos misiją, kaip puoselėti žmonių sveikatą ir remti aplinkos tvarumą.
NaMŪK direktorius, LAMMC SDI mokslininkas dr. Česlovas Bobinas
LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės instituto Biochemijos ir technologijos laboratorijos vedėjas prof. Pranas Viškelis pristatė valandos trukmės pranešimą „Klasteris. Mokslo ir verslo bendradarbiavimas“.
Sodininkystės ir daržininkystės instituto Biochemijos ir technologijos laboratorijos vedėjas prof. dr. Pranas Viškelis
Panešime išanalizavo bendrus darbus, atliktus su verslu, bendradarbiavimo prielaidas, perspektyvas, pristatė naujausius tarptautinius projektus, vykdomus kartu su verslu:
Taip pat Technologinės plėtros projektą „Beržų sulos pramoninės gavybos technologijos ir inovatyvių biologiškai vertingų produktų prototipų sukūrimas“. Verslo atstovai pristatė savo vizijas apie mokslo ir verslo bendradarbiavimą, o LAMMC doktorantė Paulina Štreimikytė pateikė įdomių pamąstymų, kaip mokslas gali padėti startuoliams.
LAMMC doktorantė Paulina Štreimikytė
Renginį rėmė Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) bei Ekonomikos ir inovacijų ministerija.