2018 m. spalio 23–25 d. Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro (LAMMC) Sodininkystės ir daržininkystės instituto Biochemijos ir technologijos laboratorijos vyresnioji mokslo darbuotoja dr. Marina Rubinskienė dalyvavo tarptautinėje maisto parodoje Kijeve „WorldFOOD Ukraina 2018”.
Paroda sulaukė apie 180 kompanijų iš 15 šalių. Renginyje buvo pristatyti LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės institute sukurti produktai – vaisių, uogų, daržovių džiovinti užkandžiai ir UAB „Mėlynė” liofilizuoti vaisių bei uogų skanėstai. Parodos metu vyko atskirai organizuota „Open R&D Lietuva” konferencija, kurioje aptartas LAMMC potencialas ir galimybės bendradarbiauti agrotechnologijų, agroinovacijų srityse.
Į Kijevą vyko gausi delegacija iš Lietuvos. Joje dalyvavo atstovai iš Kauno technologijos, Vytauto Didžiojo, Aleksandro Stulginskio ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetų.
Kelionę organizavo bei rėmė Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra.