Pradžia Lietuvos
Agrarinių ir miškų
Mokslų centras
En

Dr. Audrius Pukalskas

ORCiD iD: 0000-0001-6849-7525
Tel. +370 653 51 722
El. paštas audrius.pukalskas@lammc.lt
Kauno g. 30, Babtai, 54333 Kauno r.

Išsilavinimas

1995–1997 m. Kauno technologijos universitetas, Cheminės technologijos fakultetas, Maisto produktų technologijos katedra, magistras (Maisto produktų technologija).

1991–1995 m. Kauno technologijos universitetas, Cheminės technologijos fakultetas, Maisto produktų technologijos katedra, bakalauras (Chemijos inžinerija).

Mokslinių tyrimų kryptys

  • Augalų metabolitai
  • Fizikocheminė analizė
  • Skysčių chromatografija
  • Masių spektrometrija

Mokslo laipsniai ir vardai

2002 m. Chemijos inžinerijos mokslo krypties daktaro laipsnis. Disertacijos tema „Antioksidantai iš stumbražolių (Hierochloe odorata), balzaminų skaistenių (Chrysanthemum balsamita) ir šantrų (Marrubium vulgare) ir jų savybės“

Pareigos

Nuo 2023 m. LAMMC SDI Augalų fiziologijos laboratorijos vyresnysis mokslo darbuotojas

Dalyvavimas mokslo programose bei projektuose

  • 2021–2023 m. ES fondų investicijų veiksmų programos priemonės Nr. 01.2.2-LMT-K-718 „Tiksliniai moksliniai tyrimai sumanios specializacijos srityje“ veiklos „Aukšto lygio tyrėjų grupių vykdomi moksliniai tyrimai, skirti kurti ūkio sektoriams aktualias MTEP veiklų tematikas atitinkančius rezultatus, kurie vėliau galėtų būti komercinami“ projektas „Pluoštinių kanapių tikslinių metabolitų valdymas COVID-19 simptomus lengvinantiems produktams kurti“ (TerpenCoTech). Vykdytojas.
  • 2017–2021 m. ES struktūrinių fondų projektas, finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos priemonės Nr. 01.2.2-LMT-K-718 veiklą „Aukšto lygio tyrėjų grupių vykdomi moksliniai tyrimai“, „Naujų funkcinių medžiagų sukūrimas biorafinuojant uogų išspaudas ir jų pritaikymas maisto saugai ir sveikumui pagerinti“ (BERRY4FOOD) (Nr. 01.2.2-LMT-K-718-01-0017)
  • 2014–2015 m. Nacionalinė programa „Sveikas ir saugus maistas: Uogų išspaudų biorafinavimas į funkcionaliuosius komponentus aukšto slėgio ir fermentiniais metodais“ (UOGBIORAF) (Nr. SVE 01/2014)
  • 2011–2014 m. Nacionalinė programa „Sveikas ir saugus maistas: Retesniųjų uoginių augalų bioaktyvių komponentų kitimas priklausomai nuo genotipo ir aplinkos“ (UOGBIOGENA) (Nr. SVE 04/11)
  • 2013–2015 m. Nacionalinė programa „Sveikas ir saugus maistas: Nauji daugiafunkciniai fitocheminiai komponentai maisto biologinei vertei ir saugai padidinti“ (Biofitokomponentai) (Nr. SVE 06/11)

Vadovavimas doktorantams

  • 2011–2019 m. Ieva (Raudoniūtė) Račkauskienė. 2020 m. apginta disertacija „Burokėlių (Beta vulgaris) ir bruknių (Vaccinium vitis-idaea) lapų preparatų antioksidacinės savybės ir įtaka toksinių mejaro reakcijos produktų susidarymui maisto modelinėse sistemose“ (gamtos mokslai, chemija, N003).
  • 2015–2016 m. Lina Grunovaitė; 2016 m. nutraukė doktorantūros studijas (gamtos mokslai, chemija, N003).

MOKSLINĖS PUBLIKACIJOS (spausti aktyvią nuorodą čia)

En