Pradžia Lietuvos
Agrarinių ir miškų
Mokslų centras
En

Simas Borkertas

Tel. +370 630 36 851
El. paštas simas.borkertas@lammc.lt
Kauno g. 30, Babtai, 54333 Kauno r.

Išsilavinimas

Nuo 2022 m. doktorantūros studijos Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Sodininkystės ir daržininkystės institute.

2020–2022 m. chemijos inžinerijos magistro laipsnis, Kauno technologijos universiteto Cheminės technologijos fakultetas.

2016–2020 m. cheminės technologijos ir inžinerijos bakalauro laipsnis, Kauno technologijos universiteto Cheminės technologijos fakultetas.

Mokslinių tyrimų kryptys

  • Maistinių grybų auginimo substratai
  • Vaisių ir daržovių šalutiniai perdirbimo produktai

Profesinė patirtis

Nuo 2019 m. UAB „Analytical Solutions“ pardavimų vadybininkas.

Kvalifikacijos tobulinimas

  • 2022 m. lapkričio 10 d. LMA Žemės ūkio ir miškų mokslų skyriaus 11-oji jaunųjų mokslininkų konferencija „Jaunieji mokslininkai –žemės ūkio pažangai“, Vilnius
  • 2022 m. spalio 27 d. seminaras-diskusija „Maistas – nuo maistinės vertės iki maisto mikrokomponentų bei vartotojams sukeliamų emocijų svarbos“, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) Veterinarijos akademija (VA), Kaunas
  • 2022 spalio 7 d. seminaras „Mikrobiomos įtaka žmogaus sveikatai“, Kaunas
  • 2022 rugsėjo 28 d. tarptautinė konferencija „Sodininkystės ir daržininkystės mokslinės aktualijos ir inovacijos“ (SAIH2022), Vilnius

Apdovanojimai

  • 2022 LMA Žemės ūkio ir miškų mokslų skyriaus 11-osios jaunųjų mokslininkų konferencijos „Jaunieji mokslininkai – žemės ūkio pažangai“ (pranešimo tema: „Wild and cultivated edible mushroom revealing unique properties as functional food” / „Laukiniai ir komerciniais tikslais auginami valgomieji grybai pasižymi unikaliomis savybėmis ir priskiriami funkcionaliam maistui“) diplomas už geriausią pranešimą.

PAGRINDINIAI MOKSLO DARBAI

Straipsniai leidiniuose, referuojamuose ir turinčiuose citavimo indeksą duomenų bazėje „Clarivate Analytics Web of Science“

  1. Streimikyte P., Balciunaitiene A., Liapman T. D., Streimikyte-Mockeliune Z., Puzeryte V., Borkertas S., Viskelis P., Viskelis J. 2022. Enzymatically hydrolysed common buckwheat (Fagopyrum esculentum M.) as a fermentable source of oligosaccharides and sugars. Applied Sciences, 12 (16): 8210. IF – 2,7
En